Tervetuloa seuraamaan Arki-näytelmää Zoom-ohjelman kautta

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Laajasalon opiston näyttelijäntaiteen linja antoi Arki-näytelmän ensi-illan nettiin kukin omista kodeistaan

Tervetuloa seuraamaan Arki-näytelmää Zoom-ohjelman kautta

 

5.4. sai ensi-iltansa Laajasalon opiston Näyttelijäntaide 1 -linjan vuoden pääesitys nimeltä Arki. Poikkeuksellista näytelmässä oli se, että sen näyttelijät esiintyivät kukin omasta kodistaan yhteisellä alustalla korona-pandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi. Näytelmän piti myös juhlistaa opiston
10-vuotista näyttelijätyökoulutusta, ja koska juhlia ei voitu pitää, siirrettiin koko toteutus nettiin.

Arki on esitys, joka tutkii ja yrittää ymmärtää meille kaikille uutta, muuttunutta ja rajattua arkea. Esitys on toteutettu Zoom-alustalle siten, että se on paljon enemmän kuin pelkkä livestream. Se antaa katsojalle tällä hetkellä paljon kaivatun yhteisen hetken tuntemattomien kanssa.

–  Halusimme luoda esityksen, joka fyysisen kontaktin ja läsnäolon puutteesta huolimatta tuntuisi oikealta teatterikokemukselta. Teos ei siis ole pelkkä streami, vaan siinä jäljitellään perinteisen teatterivierailun tunnelmaa ja elementtejä, kuten erillistä esityssalia, lämpiötä ja väliaikaa, kertovat näytelmään osallistuneet opiskelijat ja heidän opettajansa Eero Järvinen sekä Janne Lonka.

–  Halusimme tarjota katsojille sen tunteen, mitä monet tällä hetkellä eniten kaipaavat: tilaisuuden yhteiseen, samanaikaiseen kokemukseen tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Sunnuntain ensi-illasta saadusta ylitsevuotavan positiivisesta palautteesta päätellen tavoitteemme oli saavutettu.

Esityksen kesto on kaksi tuntia, ja sen harjoittelu aloitettiin opistoilla ns normaalioloissa helmikuussa. Maaliskuussa viranomaisten suositusten mukaan opisto joutui sulkemaan ovensa, mutta näyttelijätyön linjan opiskelijat ja opettajat eivät suostuneet lopettamaan. Harjoituksia jatkettiin etänä, ja kaikkiaan mukana oli liki 20 linjan opiskelijaa. Roolitus on syntynyt sitä mukaa, miten kohtauksia on saatu luotua. Lavastus on ollut jokaisen näyttelijän omilla harteilla, sillä esitykset tapahtuvat jokaisen omassa kotona.

Jos olet kiinnostunut kokemaan esityksemme, olethan meihin yhteydessä.

ESITYSAJAT: SU 5.4 klo 19 TI 7.4 klo 19 KE 8.4 klo 19 TO 9.4 klo 19

PE 17.4. klo 18
TI 21.4. klo 18
KE 22.4. klo 18
TI 28.4. klo 18
KE 29.4. klo 18
TI 5.5. klo 18
KE 6.5. klo 18

Esityksen Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/143834907066510/

 

Kiittäen,

Näyttelijäntaide 1- linja / Laajasalon opisto

Eero Järvinen Ohjaava opettaja

eero.jarvinen@laajasalonopisto.fi +358504682173

Virpi Valkeinen Näyttelijäntaiteen opiskelija

virpivvalkeinen@gmail.com +358440969973

Saana Miettinen Näyttelijäntaiteen opiskelija

saana.miettinen@hotmail.com +358443291120

Jätä viesti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.