Kuviksen opiskelijat kertovat

Mitä hyötyä ja iloa oli opiskelusta Laajasalon opiston
kuvallisen viestinnän ja graafisen suunnittelun opintolinjalla?

 

Laajasalon opisto oli minulle paras mahdollinen tapa viettää välivuosi.

Kehityin paljon kuvallisessa ilmaisussani ja pääsin sen ansiosta haluamaani opiskelupaikkaan Lahden Muotoiluinstituuttiin eli Muotsikkaan, jossa opiskelen tällä hetkellä kokemus -ja palvelumuotoilun koulutusohjelmassa. Laajasalossa opiskelu oli mielekästä, koska opettajat olivat mahtavia, opetus laadukasta ja monipuolista sekä tilat monipuoliseen työskentelyyn sopivat. Opiskeluiden ohella pystyin vapaasti myös tekemään töitä sekä omia projektejani, mutta ennen kaikkea pystyin opettajien tuella keskittymään korkeakoulujen ennakkotehtäviin ja pääsykokeisiin, mikä mahdollisti täydellisen ponnistuksen kohti luovan alan tutkintoa.

Sain laajiksesta myös hyviä kavereita ja kontakteja, joista osa päätyi myös jatko-opinnoissa saman katon alle.

Voin siis ehdottomasti suositella Laajasalon opistoa kaikille, jotka aikovat hakea taiteen tai muotoilun alalle opiskelemaan ja miksei muutenkin.

 

Henri S.

Moi! Mulle Laajasalo oli tosi hyvä paikka kun suoraan lukiosta tulin. Monipuolista ja sopivan vapaata tekemistä!

Erityisesti olen kiitollinen Pia Paldaniuksen valokuva-opetuksesta ja tuesta, jota esim kouluihin hakiessani sain. En olisi ilman häntä edes tullut ajatelleeksi hakea tänne Lahden muotoiluinstituuttiin, jossa nyt opiskelen. Myös koin pimiötyöskentelymahdollisuuden todella arvokkaaksi. Nykyään opiskelen siis valokuvausta.

Laajasalossa viettämäni vuoden aikana minulle selkeytyi, että juuri tätä haluan tehdä.

Annika L.

 

Koin Laajasalon opiston kuvallisen viestinnän ja graafisen suunnittelun olleen jatko-opinnoilleni hyvinkin tärkeä. Ammattitaitoiset ja innostuneet opettajat, kuten Pia Paldanius sekä huippupuitteet, kuten pimiö ja mahdollisuus käyttää koulun työskentelytiloja aina kahdeksaan asti illalla olivat minulle opiskelussani tärkeitä. Linjalla sai myös painottua lopulta tekemään sitä, mikä lopulta eniten kiinnosti ja innosti – kuhan kaikkea kokeili, ja pakolliset harjoitukset teki.

Opettajien ”kaikkialle kannattaa hakea” -mentaliteetti sekä jatkuva kannustaminen, taidealojen ns ”hiljaisen tiedon” jakaminen ja henkinen tuki auttoi puskemaan hakukevään läpi. Apua sai aina kun sitä tarvitsi, vaikka viestitse, eikä tullut olo että olisi häiriöksi. En usko, että olisin päässyt ilman opettajien tukea kevään ennakkotehtävistä kaikkiin pääsykokeisiin, ja pääsykokeista sisään Aalto-yliopiston kuvataidekasvatukseen.

Laajasalo mahdollisti sen, että kykeni keskittymään vuoden ajan kehittämään niin omaa taiteellista työskentelyä ja ajattelua, kuin ihan puhdasta tekniikkaa. Pystyin menemään itsevarmana pääsykokeisiin, mikä oli lopulta tärkeintä. Laajiksesta jäi käteen myös hyvä kaveriporukka, ja esimerkiksi yhteisiin saunomisiin koulun puolesta tuli kannustusta, sillä koulunkäynti on mielekkäämpää hyvällä ryhmällä.

Tiiu V.

Mun vuosi laajasalossa oli ehkä tärkein ja samalla luovin vuosi ikinä taiteen sekä opiskelun kannalta. Sai vapaat kädet toteuttaa itseään ja löytää se ns oma juttunsa. Meillä oli luokalla tosi hyvä ilmapiiri ja yhteishenki, mikä toimi motivaattorina ja inspiraation lähteenä läpi vuoden.

Opettajat oli mahtavia!! Parempia kun yksikään nykyisestä koulusta. Pääsin nyt sitten tosiaan opiskelemaan Metropolian ammattikorkeeseen samalle linjalle mitä kävin Laajasalossa, joten kyllä varmasti oli hyödyllinen vuosi, vaikka välillä meinaskin pää räjähdellä. Suosittelen kyllä kaikille lämpimästi.

 

Santeri S.