Kasvatusalan suomea

Koulutus on peruttu. (1.8.2019)

Syksyllä 2019 Laajasalon opistossa käynnistyy lukuvuoden mittainen kasvatusalan suomen koulutusohjelma. Intensiivisellä suomen kielen ja kulttuurin jatkokurssilla keskitytään erityisesti kasvatusalaan liittyviin työelämävalmiuksen ja jatko-opintomahdollisuuksien parantamiseen.

Kurssilla vieraillaan kasvatusalan työpaikoilla kuten peruskouluissa, päiväkodeissa ja koulujen iltapäiväkerhoissa. Lisäksi harjoittelemme sujuvampaa puhekieltä erilaisissa puhetilanteissa (esim. työhaastattelut), opiskelemme kasvatusalan työelämä- ja opiskelusanastoa sekä hiomme tekstitaitoja. Jokainen opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta työmarkkinaprofiilin laatimisessa ja jatko-opintojen suunnittelussa. Opintoihin kuuluu myös työharjoittelujaksoja.

Meille on tärkeää, että opiskelija saavuttaa nopeasti hyvän suullisen kielitaidon. Se on avain kotoutumiseen niin vapaa-ajalla kuin työelämässäkin. Olemme Laajasalon opistolla kehittäneet vuorovaikutukseen perustuvan oppimismenetelmän, jonka tehokkuudesta meillä on hyviä tuloksia. Opisto tarjoaa yhteisöllisen oppimisympäristön, jossa on mahdollista tutustua suomalaisiin ja käyttää kieltä päivittäin.

Koulutukseen kuuluu lounas ja iltapäiväkahvit.

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti kotoutumissuunnitelman perusteella opiskeleville.

Lue lisää TE-toimiston kotoutumispalveluista. 
Jos kurssilla on tilaa, myös muut kuin kotoutujat voivat osallistua.

Kurssi soveltuu opiskelijalle, jolla on vähintään suomen kielen taso A2.1. Opiskelijat valitaan tasotestin perusteella.

Milloin?

Opetusta on maanantaista torstaihin klo 9.30–14.00 ja perjantaisin klo 9.30-13.45 ja laskennallinen tunti ohjausta yhteensä 25 tuntia viikossa.

Maksaako kurssi?

Kurssi ei maksa opiskelijalle mitään, jos opiskelijalle on tehty kotoutumissuunnitelma, joka mahdollistaa opiskelun. Kysy lisää TE-toimistosta.

Jos opiskelijalla ei ole voimassaolevaa kotoutumissuunnitelmaa, kurssista peritään opiskelumaksu. Lue lisää.

Miten haen kurssille?

Täytä linkin takaa löytyvä lomake ja tule tasokartoitukseen.