Kaarina, kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu

Laajasalon kautta Aalto yliopistoon

Kaarina Tammisto opiskeli kuvallisen viestinnän linjalla lukuvuonna 2012—2013. Nyt hän opiskelee Aalto yliopistossa graafista suunnittelua.
Ovet unelmien opiskelupaikkaan avautuivat Laajasalon opistossa vietetyn vuoden jälkeen.

Piirtämisestä aina pitäneen 24-vuotiaan Kaarinan opintopolku kulki kuvataidelukiosta ensin Roihuvuoreen vaatesuunnittelua opiskelemaan. Sen jälkeen haki Laajasalon opiston kuvallisen viestinnän linjalle. Veri veti edelleen vielä korkeakouluun, Aalto yliopiston graafisen suunnittelun linjalle, jonne hän oli yrittänyt päästä jo muutaman kerran – selviytymättä harmituksekseen ennakkotehtäviä peremmälle.

Vuoteen mahtui paljon oppia ja oivalluksia.

”Laajasalossa autettiin oivaltamaan, mitä odotuksia valintakoetehtävien takana oli. Sen jälkeen kykenin paremmin analysoimaan tehtävien taustoja”, kuvailee Kaarina.

Opintoja Laajasalossa hän kuvailee vastuun ja vapauden hyväksi yhdistelmäksi.

”Jos on itse vastuuntuntoinen, saa vapauden tehdä monia hankkeita omalla tavallaan.”

”Mielestäni oli upeata, miten opettajat uskoivat siihen, että kaikilla on mahdollisuus päästä sinne minne pyrkivät”, hän summaa opetuksen tunnelmaa.

Kaarina on aina ollut tosissaan taiteen suhteen. Hän on ottanut opetuksesta kaiken irti ja siten pitkäjänteisesti panostanut omaan kehitykseensä. Myös korkeakouluopintoja hän kuvailee haastavina ja kiireisinä, mutta erittäin motivoivina. Kuten kuvaan sopii, puolivillainen tekeminen ei ole hänen juttunsa. Tulevaisuuteen hän suhtautuu toiveikkaasti, sillä hän näkee graafisen alan täynnä monipuolisia mahdollisuuksia: kuvittajan, markkinoinnin tai ulkoasusuunnittelijan töitä.

”En ole ikinä mihinkään tyytyväinen”, hän toteaa pilke silmäkulmassa.  Hänen mottonaan onkin, että vaikka visiot aina toteudukaan juuri sellaisina kuin ne on ajatellut, ei pidä lannistua, vaan kannattaa aina yrittää uudelleen.

 

Teksti ja kuvat: Catarina Myllärniemi

Jätä viesti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.