Eve, lehtitoimittaja ja tiedottaja

Eve sai vakityön taittavana toimitussihteerinä

Eveliina Kaskinen oli yksi niistä 22 opiskelijasta, jotka aloittivat Laajasalon opiston lehtitoimittajalinjalla elokuussa 2013. Nyt hän työskentelee Lastenmaailma-aikakauslehden taittavana toimitussihteerinä.

Mitä arvioisit Laajasalon opettajan lehtitoimittajalinjan antaneen sinulle?

– Sain hyödyllistä kokemusta lehtityöstä monesta näkökulmasta: eri juttutyyppien kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, kuvien muokkaamisesta ja lehden taittamisesta, Eveliina arvelee.

– Opettajalta sai myös rehellisen käsityksen siitä, mitä alalla tarvitaan ja resurssit työmarkkinoilla pärjäämseen.

Vastasiko opetus tämän päivän työmarkkinoiden tarpeita?

– Opetuksessa oltiin mielestäni hyvin huomioitu tämän päivän toimittajan työnkuvan muuttuminen. Vuoden aikana keskityttiin laajalti alalla tarvittaviin taitoihin ja tiedostettiin moniosaamisen tärkeys nykypäivän työmarkkinoilla.

Mikä oli spiritti opistolla; asiallinen, rento vai hälläväliä?

– Opiston henki oli kurinalainen mutta kannustava. Sinne ei tulla paapottavaksi, eli halu oppia on tultava myös itsestä. Niille jotka haluavat kehittyä, koulu antaa siihen hyvän mahdollisuuden ja palkitsee ahkeruuden.

Minkä merkityksen annat opistolle sille, että sait alan työpaikan?

– Se, että olen nyt työllistynyt lehdessä taittajana, on suurelta osin opiston ansiota. Opisto tutustutti minut lehden taittamiseen ja siinä käytettäviin ohjelmiin. Aikaisemmin olisin tuskin tullut edes ajatelleeksi, että työ taittajana voisi olla oma juttuni.

 

 

Jätä viesti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.