Radiotoimittaja

Radioitoimittaja on yksi Mediakoulutuksen syventävien opintojen vaihtoehdoista. Mediakoulutuksen perusopinnoissa kaikki opiskelevat perusteet journalistiikasta, journalistisesta kirjoittamisesta, tv-työstä sekä radion ja äänen tekemisestä. Perusopintojen jälkeen opiskelijat valitsevat syventäviä opintoja. Syventävien opintojen kahdeksan viikon jaksoja on vuoden aikana kolme. Syventäviä opintoja ovat tv-työ, radiotyö, audiotuotanto sekä journalistinen kirjoittaminen. Myös työelämässä tapahtuva harjoittelu voi olla yksi syventävistä opintojaksoista. Harjoittelu tapahtuu keväällä eli ensimmäiseksi syventäväksi jaksoksi sitä ei voi valita.

Monipuolisessa koulutuksessa pääsee nopeasti kiinni toimittamiseen ja mediatekniikkaan. Mediakoulutus pitää sisällään kaikille opiskelijoille opetettavan perusjakson: videokuvaaminen ja –editointi, radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, valokuvaus ja kuvankäsittely, journalismi, kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito, sosiaalinen media ja puheviestintä. Syyskauden aikana tapahtuvan peruskoulutuksen jälkeen opintoja syvennetään oman kiinnostuksen mukaan.

Tuotamme jatkuvasti live-ohjelmaa opiston mediakanaville, jotka ovat kaupunkikanava.fi, kaupunkiradio.fi ja kaupunki.tv. Aiheina ovat yhteiskunnan eri alat kuten kulttuuri, tiede, yhteiskuntavaikuttaminen ja urheilu. Mediakoulutuksen opiskelijoiden tulevaisuuden ammattinimikkeitä ovat mm. radiotoimittaja, radiojuontaja, urheilutoimittaja, videojournalisti, monimediatuottaja, viestintäkonsultti, verkkotoimittaja, tiedottaja, video- ja valokuvaaja, someviestinnän asiantuntija, kirjoittava toimittaja, uutistoimittaja ja media-alan yrittäjä.

Toteutamme tapahtumatuotantoja valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa sekä erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Radiotoimittaja – syventävät opinnot

Laajasalonopiston radiotyön syventävällä kurssilla saat valmiudet toimia tämän päivän radiokentällä. Pääset harjoittelemaan: juontamista, radio-ohjelman tuottamista sekä uutistoimittamista. Lisäksi pääset tekemään mielenkiintoisia haastatteluja tämän päivän puheenaiheista ja ilmiöistä.  

Radiotyön syventäväkurssi toteutetaan kahdeksan viikon periodeina, jolloin opiskelijat ovat ohjatusti vastuussa Kaupunkiradion koko sisällöntuotannosta. Kaupunkiradio on kokopäiväisesti läpi vuoden toimiva nettiradio, joka tuottaa suoraa lähetystä arkisin kello kahdeksasta ilta kahdeksaan. Illat Kaupunkiradiossa ovat pyhittetty erikoisohjelmille. Radion lisäksi oleellinen osa Kaupunkiradiota ovat Kaupunkiradion nettisivut, jonne opiskelijat tuottavat sisältöä erilaisten audiotöiden muodossa. Kaupunkiradio toimii, kuin mikä tahansa mediatalo työvuoroineen ja erilaisine toimitusrooleineen.

Kaupunkiradio tarjoaa opiskelijalle loistavan mahdollisuuden päästä käytännössä oppimaan mitä nykyaikainen radio on ja miten sitä tehdään. 

Kaupunkiradioon pääset tutustumaan osoitteessa kaupunkiradio.fi. Kaupunkiradio löytyy myös radio.fi sovelluksesta.

Lukuvuosi:
17.8.2020-28.5.2021

Seuraavat valintakokeet:
Median täydennyshaku: kirjallinen osa 4.8.2020 Zoomissa, haastattelut 6.8. opistolla ja tarvittaessa 7.8. Zoomissa.

Opintomaksu: 3685 €

ILMOITTAUDU VALINTAKOKEESEEN

Opintomaksut >
Opintojen rahoitus >
Tietoa hakemisesta > 

Kysy lisää
Erika Panttila, Opintolinjavastaava
puh. 050 468 2549
erika.panttila@laajasalonopisto.fi

Susanna Ahonen
puh.  050 470 5250
susanna.ahonen@laajasalonopisto.fi

Timo Arpalahti
puh. 050 468 2770
timo.arpalahti@laajasalonopisto.fi

Opintojen sisältö

  • radiojuontaminen
  • uutistyö
  • äänikerronta
  • kuvankäsittely
  • videoilmaisun perusteet
  • journalistinen kirjoittaminen

Tavoite

Kaupunkiradion tavoitteena on olla ammattimainen nettiradiokanava joka toimii kolmella formaatilla, HIT (BEAT), ADULT (INTRO), ROCK (RIFF) antaen näin mahdollisimman laajan kokemuksen ja ymmärryksen kotimaisesta radiokentästä. Radiota pyöritetään kaupallisen radion tyyliin, poikkeuksena formaattien viikoittainen vaihtelu. Sisällössä painotetaan formaatin tuntemusta sekä kohderyhmäajattelua, joka pitää sisällään sekä kohderyhmän ikä että sukupuolijakauman.

Toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena ja mediaprojekteina, joita voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Laajasalon opiston viestinnän kurssien yhteinen media, Kaupunkikanava, tarjoaa kanavan, jossa opiskelijoiden toimittamaa materiaalia julkaistaan. Yhteistyöprojekteja tehdään media- ja tuotantoyhtiöiden kanssa liittyen erilaisiin yleisö- ja markkinointitilaisuuksiin sekä urheilutapahtumiin. Opintoihin sisältyy työelämän koulutusjakso, joka ajoittuu kevääseen. Työharjoittelu toteutetaan kaupallisten radioiden ja Yleisradion toimituksissa sekä mediayhtiöiden tuotantotiimeissä. Työharjoittelun aikana opiskelijat pääsevät mukaan ohjelmantuotantoon ja suoriin lähetyksiin.

Opiskelu

Viestintälinjojen opiskelijat tuottavat sisältöä kaupunki tv, kaupunkiradio ja kaupunkikanava medioihin.

KaupunkiTV on Laajasalon opiston mediaopiskelijoiden toimittama netti-tv.

Kaupunkikanava on Laajasalon opiston mediaopiskelijoiden toimittama verkkolehti.

Kaupunkiradio on Laajasalon opiston mediaopiskelijoiden toimittama radiokanava..

Ilmoittaudu Mediakoulutuksen pääsykokeisiin.

ILMOITTAUDU