Historia

Opiston alkuvuodet sujuivat Sörnäisissä, jonne Helsingin kristillinen opisto perustettiin vuonna 1907. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin oli hankittu tontti Pakilasta, mutta sinne ei rakennettu vaan opisto siirtyi Helsingin keskustaan Puutarhakadulle ja Tähtitorninmäelle vuokratiloihin.

Koitti vuosi 1954. Rakennustyöt olivat käynnistyneet Laajasalossa vuotta aiemmin. Pääsimme vihdoin omaan paikkaan – meren rannalle, jossa kädentaitoja, maatalous- ja kotitaloustöitä, opittiin käytännön tekemisen avulla.

Ajan kuluessa sama käytännönläheinen opetusmenetelmä säilyi, mutta höyläpenkit, ompelukoneet, kangaspuut keittiön kulhot ja yleiskoneet vaihtuivat kameroiksi, nauhureiksi, mikrofoneiksi, soittimiksi, muistiinpanolehtiöiksi, paperiksi, pensseleiksi, kyniksi ja tietokoneiksi.

Laajasalon opisto tunnetaan parhaiten viestinnän koulutuksestaan. Monet media-alan vaikuttajista ovat aloittaneet uransa juuri Laajasalon toimittajakoulutuksessa, joka käynnistyi jo 1970-luvulla.

2000-luvulla viestinnän koulutuksen tarjontaa on laajennettu vastaamaan digitalisoitumiseen ja mediamaailman murrokseen.

Laajasalossa ovat opiskelleet mm. Merja Ylä-Anttila, nykyinen MTV:n vastaava päätoimittaja, Harri Nykänen, maineikas Hesarin rikostoimittaja ja dekkaristi, Jarmo Färdig, maineikas vuoden urheilujournalisti, Jaana Pelkonen, Tuomas Enbuske sekä kansanedustaja Jani Toivola, joka on myös opettanut Laajasalossa ja ollut aloittamassa Näyttelijäntyön linjaa.

Nykyään opiston nimi on virallisesti Laajasalon opisto, ja sen omistaa Laajasalon opiston säätiö sr. Tämän päivän kristillisyys opiston toiminnassa on yleiskristillisyyttä, joka näkyy opiston arvoissa. Opiskelemaan tullaan kristillisyyden takia tai siitä huolimatta.

Opiston ylläpitämisluvan mukaan Laajasalon opetus perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen ja sen moderniin tulkintaan, ihmisten tasa-arvoiseen kohtaamiseen.