Mediakoulutus

Heti asiaan ja käytännön kautta

Lukuvuoden mittaisessa koulutuksessa pääset heti kiinni mediatekniikkaan ja toimittamiseen. Tämän päivän toimittajan pitää osata kirjoittaa, ottaa kuvia ja videota sekä tehdä juttuja eri medioihin. Eikä tämä ole vain toimittajan arkea. Pitkälti samoja asioita tekevät tiedottajat yrityksissä ja järjestöissä. Monipuoliset viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat itse asiassa tämän päivän ja tulevaisuuden kansalaistaitoja.

Etkö ole ihan varma, mitä isona haluat tehdä? Jos media kiinnostaa, Laajasalon opisto on hyvä paikka tutustua media-alan työhön. Täällä pääset kokemaan käytännössä, mitä se on.

Monipuoliset mediataidot

Mediakoulutuksessa opit perustaidot kirjoittamisessa ja radio- ja TV-työssä. Kaikilla viestinnän opintolinjoilla opit monipuolisesti mediataitoja ja lukuvuoden aikana voit valita syventäviä kursseja kaikista oppiaineista.

Oppiaineet

Valokuvaus ja kuvankäsittely, videokuvaaminen ja –editointi, radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, journalistinen kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito ja puheviestintä. Lisäksi on mahdollisuus päästä mukaan tapahtumatuotantotiimiin valtakunnallisissa urheilutapahtumissa ja erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Työssä oppiminen

Kotimaiseen mediaan tutustutaan monipuolisesti ja kattavasti. Työssäoppimisjakso suoritetaan kaupallisen media toimituksissa, Yleisradiossa ja tuotantoyhtiöissä.

Kenen kanssa Laajasalossa opiskellaan?

Opiskelijoiden ikähaitari lähtee 18 vuodesta ja venyy useimmiten neljänkympin korville. Yläikärajaa koulutuksissa ei ole. Suurin osa opiskelijoista on nuoria aikuisia, jotka tähtäävät media-alalle, mutta joukkoon mahtuu myös toimittajia, jotka haluavat päivittää ja täydentää osaamistaan sekä alan vaihtajia. Laajasaloon opiskelijat tulevat ympäri Suomea.

Minne tie vie Laajasalon jälkeen?

Useimmat lukion jälkeen opiskelemaan tulleet hakeutuvat Laajasalon opeilla jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Jos opiskelijalla on jo aiempaa työ- ja opiskeluhistoriaa ja osaamista, vuoden opinnot voivat riittää alan vaihtoon.