Tutustu meihin

Monipuolinen vuoden opisto

Laajasalon opisto on kansanopisto, joka tunnetaan käytännönläheisistä viestinnän ja taiteen koulutuksista. Meillä opitaan yhdessä tekemällä. Yhteistyötä tehdään paitsi oman opiskeluryhmän kesken myös yli linjarajojen, kuten vaikkapa lyhytelokuvan tekemisessä. Kirjoittajalinja tekee käsikirjoituksen, näyttelijäntyön linjan opiskelijat näyttelevät ja elokuvalinjan tuotantotiimi järjestää kuvaukset, ohjaa, kuvaa, leikkaa ja viimeistelee elokuvan.

Viestinnän, taiteen ja yhteiskunnallisen koulutuksen opintolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin ja osaamista työelämään.

Maahanmuuttajaopiskelijat pääsevät harjoittelemaan suomen kieltä ja idealinjan kehitysvammaiset itsenäisessä elämässä tarvittavia taitoja.

Koulutustarjonnassa on kaksi ammattitutkintoa: koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto sekä suntion ammattitutkinto. Myös ammattitutkinnon voi opiskella vuodessa.

Ketterä ja ihmisen kokoinen opisto

Laajasalon opistossa on vuosittain reilut 300 opiskelijaa. Opinnot ovat lähiopetusta, joten opiskelukaverit ja henkilökunta tulevat helposti tutuiksi opiston merenrantatontilla, ravintolassa ja luokissa. Opetus ei kuitenkaan rajoitu luokkahuoneisiin vaan oppimista tapahtuu erilaisissa projekteissa ja työharjoittelussa. Opistolla on paljon hyviä työelämäkumppaneita, joten pysymme ajan tasalla työelämässä tarvittavan osaamisen suhteen ja koulutustarjontamme sisältöjä uudistetaan tarpeiden mukaan.

Yhteiset tapahtumat luovat aitoa yhteisöllisyyttä

Yhteiset tapahtumat, konsertit, näytelmädemot ja erilaiset juhlat kuuluvat kansanopisto-opiskeluun. Opiskelijoilla on tapahtumien järjestämisessä suuri rooli. Samassa harjaantuvat monet sellaiset taidot, joita työelämässä tarvitaan: yhteistyötaidot ja organisointikyky sekä viestintä- ja markkinointiosaaminen. Yhteisiä tapahtumia järjestetään kuitenkin ennen kaikkea siksi, että ne luovat opistolle hyvää ja innostavaa ilmapiiriä sekä aitoa yhteisöllisyyttä, johon on helppo liittyä.