Kirjoittajalinja

Milloin?

Lukuvuosi: 20.8.2018 – 29.5.2019

Kenelle?

Opintokokonaisuus on avoin kaikille, jotka haluavat kehittää omaa kirjallista ilmaisuaan ja tietoisuuttaan kirjallisuudesta, kielestä ja kirjallisesta toiminnasta kulttuurissamme. Kirjoittajalinja ei edellytä aiempia opintoja, ja on yhtä lailla suunnattu esimerkiksi sapattivapaata viettäville ja alan vaihtoa suunnitteleville kuin nuorille opintojaan aloitteleville opiskelijoille tai kirjallista julkaisua valmisteleville.

Tavoitteet

Oletko kiinnostunut kirjallisen käsikirjoituksen kirjoittamisesta? Kiinnostaako sinua kirjallisuuden yliopisto-opinnot tai kirjallinen ala työnantajana? Kirjoittajalinjan opiskelijat saavat vuoden aikana keskittyä kehittämään omaa kirjallista ilmaisuaan yleisen kirjallisuuden alueella monipuolisesti. Vuoden opintojen aikana tietoisuutesi kotimaisesta kirjallisuudesta ja sen yhteisöllisyydestä syvenee ja kehityt kirjoittajana.


Koulutuksen toteutus

Kirjoittaja-opinnot edellyttävät läsnäoloa Laajasalon opistolla arkisin klo 9.30 – 14. Kurssit koostuvat itsenäisestä työskentelystä, pari- ja ryhmätyöskentelystä sekä työpaja- ja projektimuotoisesta työskentelystä myös muiden kuin oman ryhmän opiskelijoiden kanssa. Kirjoittajalinjalla opiskellaan sekä kirjoittamalla että lukemalla ja toisaalta myös keskustelemalla ja kuuntelemalla.

Jokainen opiskelija saa vuoden aikana mahdollisuuden henkilökohtaisen tavoitteen asettamiseen ja palautteeseen.


Opettajat ja kouluttajat

Linjan vetäjänä toimii kirjailija ja dramaturgi Asta Honkamaa. 


Opintomaksu

Lukuvuoden opintomaksu on 3610,00€
Maksu suoritetaan kahdeksassa erässä.
Opintoihin voi hakea opintotukea.

Kysy lisää
Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen 040 701 132

Opintomaksut
Opintojen rahoitus
Tietoa hakemisesta
Ilmoittaudu valintakokeeseen

Kuva: Maiju Leppänen