Suntio

Suntion ammattitutkinto

Koulutuksen ajankohta

Koulutuksen aloitus 14.8.2017

Kohderyhmä
Koulutus on sinulle, joka työskentelet jo seurakunnassa suntion tehtävissä tai olet kiinnostunut ja soveltuva suntion tehtäviin. Alalla tarvitaan monipuolista osaamista, asiakaspalveluhenkeä, joustavuutta, reagointikykyä, vuorovaikutustaitoja ja kykyä sopeutua vaihteleviin ja yllättäviin tilanteisiin.

Tutkinnon muodostuminen
Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta osasta

  1. jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa toimiminen
  2. seurakunnan kiinteistöjen hoitaminen

ja kahdesta valinnaisesta osasta

  1. hautauksien toimittaminen ja viheralueiden hoito
  2. ruokapalvelujen järjestäminen
  3. ohjaaminen ja esimiestehtävissä toimiminen
  4. valinnainen tutkinnon osa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Voit perehtyä tutkinnon sisältöihin tarkemmin suntion ammattitutkinnon perusteista.

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tämä tarkoittaa, että ammattitaito arvioidaan todellisissa työtilanteissa ja toimintaympäristöissä seurakunnissa ja hautausmailla.

Koulutuksen toteutus
Meillä opitaan yhdessä ja käytännön työtä tekemällä!
Voit suorittaa tutkinnon joko valmistavan koulutuksen kautta päiväopetuksessa tai pyrkiä suorittamaan tutkinnon tai sen osan suoraan, mikäli sinulla on jo riittävä ammattitaito. Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan työpaikoilla.

Valmistava koulutuksemme on joustavaa, ja aiemmat opintosi, työkokemuksesi ja harrastuksesi otetaan huomioon. Jokaisen tutkintoa suorittamaan hakeutuvan henkilön kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen. Tämä voi vaikuttaa tutkinnon suorittamisen aikatauluun. Valmistavan koulutuksen kesto on n. 1–1 ½ vuotta.

Valmistavan koulutuksen sisältöjä ovat pakollisissa tutkinnon osissa muun muassa jumalanpalveluksien ja kirkollisten toimitusten teologia, kristillinen symboliikka ja kirkollinen esineistö, seurakunnan tilat ja puhtaanapito sekä kiinteistöjen ja niiden lähiympäristöjen hoitaminen.
Koulutukseen sisältyy hätäensiapukoulutus, alkusammutuskoulutus ja hygieniapassi.

Missä tuleva työpaikka on?
Suntion ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt työllistyvät seurakuntiin ja hautausmaille erilaisilla työnimikkeillä: suntio, seurakuntamestari, vahtimestari, hautausmaan työntekijä, talonmies-vahtimestari, vahtimestari-siivooja. Työnimikkeiden kirjo kertoo työtehtävien monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta alueittain ja seurakunnittain.

Hakeminen
Koulutukseen hakijoille järjestetään valintakoe, johon ilmoittaudutaan täyttämällä web-lomake. Valintakokeita järjestetään pääsääntöisesti kesäkuun alussa ja elokuun alussa. Koe sisältää kirjallisen osuuden sekä haastattelun. 

Lisätietoja
Marjukka Jokilahti
p. 050 468 1736
marjukka.jokilahti(ät)laajasalonopisto.fi

Opintomaksut
Opintojen rahoitus
Tietoa hakemisesta
Ilmoittaudu valintakokeeseen web-lomakkeella

 

Kuva Elina Orpana