Suntio

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto

Suntion ammattitutkinto on tarkoitettu kaikille, jotka jo työskentelevät seurakunnassa suntion tehtävissä tai ovat kiinnostuneita ja soveltuvia suntion tehtäviin. Alalla tarvitaan monipuolista osaamista, asiakaspalveluhenkeä, joustavuutta, reagointikykyä, vuorovaikutustaitoja ja kykyä sopeutua vaihteleviin ja yllättäviin tilanteisiin. Suntion ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt työllistyvät seurakuntiin ja hautausmaille erilaisilla työnimikkeillä: suntio, seurakuntamestari, vahtimestari, hautausmaan työntekijä, talonmies-vahtimestari, vahtimestari-siivooja. Työnimikkeiden kirjo kertoo työtehtävien monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta alueittain ja seurakunnittain.

Tutkinnon muodostuminen

Pakolliset osat (90 osp)
* seurakunta- ja asiakaspalvelu
* kirkollisten tilaisuuksien ja tilojen hoitaminen

Valinnaiset osat (60 osp)
* seurakuntatilojen puhtaanapito ja keittiötilojen käyttö
* ohjaaminen ja perehdyttäminen
* hautauksien hoitaminen
* hautausmaiden hoitaminen

Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta (20-30 osp)
Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osio ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 20 ja enintään 30 osaamispisteen laajuisesti.

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona
Ammattitaito arvioidaan todellisissa työtilanteissa ja toimintaympäristöissä seurakunnissa ja hautausmailla.

Toteutus

Tutkinnon voi suorittaa päiväopetuksessa tai pyrkiä suorittamaan tutkinnon tai sen osan suoraan näyttötutkintona, mikäli pohjalla on jo riittävä ammattitaito ja työkokemus. Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan työpaikoilla. Koulutuksemme on joustavaa, jossa aiemmat opinnot, työkokemus ja harrastukset otetaan huomioon. Meillä opitaan yhdessä ja käytännön työtä tekemällä.

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen. Tämä voi vaikuttaa tutkinnon suorittamisen aikatauluun. Koulutuksen kesto on n. 1-1½ vuotta.

Koulutuksen sisältöjä ovat pakollisissa tutkinnon osissa mm. jumalanpalveluksien ja kirkollisten toimitusten teologia, kristillinen symboliikka ja kirkollinen esineistö, seurakunnan tilat ja puhtaanapito sekä kiinteistöjen ja niiden lähiympäristöjen hoitaminen. Koulutukseen sisältyy myös hätäensiapukoulutus, alkusammutuskoulutus ja hygieniapassi.

Seuraava lukuvuosi:
20.8.2018–29.5.2019

Seuraavat valintakokeet:
14.6.2018 (täydennyshaku 9.8.)

Opintomaksu:
350 € 

ILMOITTAUDU VALINTAKOKEESEEN

Opintomaksut >
Opintojen rahoitus >
Tietoa hakemisesta > 

Kysy lisää
Wille-Hermanni Riekkinen
Heidi From
puh. +358 50 468 2487
suntiot@laajasalonopisto.fi

Ilmoittaudu Suntio valintakokeisiin. 

ILMOITTAUDU