Ammatillinen koulutus

Laajasalon opistossa on järjestetty koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoja vuodesta 1995  ja suntion ammattitutkintoa vuodesta 2006.

Opiston vahvuuksia ovat mahdollisuus kohdata opiskelijat henkilökohtaisesti ja yksilöllisesti ja reagoida nopeasti heidän erilaisiin tarpeisiinsa. Opiston yhteisöllinen ilmapiiri luo innostavan oppimisympäristön ja mahdollistaa yhteistyön eri linjojen opiskelijoiden kanssa. Opiston yhteiset tapahtumat luovat yhteishenkeä ja virkistävät arjen puurtamisen keskellä.

Meillä opitaan yhdessä ja käytännön työtä tekemällä!

Voit suorittaa tutkinnon joko valmistavan koulutuksen kautta tai pyrkiä suorittamaan tutkinnon tai sen osan suoraan, mikäli sinulla on jo riittävä ammattitaito.

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena Laajasalon opistossa, ja se sisältää lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan työpaikoilla. Valmistava koulutuksemme on joustavaa, ja aiemmat opintosi, työkokemuksesi ja harrastuksesi otetaan siinä huomioon. Jokaisen tutkintoa suorittamaan hakeutuvan henkilön kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma aikaisemman osaamisen perusteella. Tämä voi vaikuttaa tutkinnon suorittamisen aikatauluun.

Ammatilliset tutkinnot suoritetaan näyttötutkintoina. Tämä tarkoittaa, että ammattitaito arvioidaan todellisissa työtilanteissa ja toimintaympäristöissä peruskouluissa, iltapäiväkerhoissa, päiväkodeissa, seurakunnissa ja hautausmailla. Laajasalon opistossa tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa.

Tervetuloa opiskelemaan ammattiin!